Pazılı Mısır Unu Pidesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pazı, önemli ölçüde magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren bir besindir. Kemikleri güçlendiren bu besin, diyabet hastalarına da önerilir. Hazırsanız, Karadeniz usulü pazılı mısır unlu pide nasıl yapılır? görelim.

Pazılı Mısır Unu Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Hamuru için:

Üzeri için:

Pazılı Mısır Unu Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pazı yapraklarını yıkayıp ince doğrayın ve derin bir kabın içine alın. Üzerine karabiber ve tuzu ekleyip, yoğurur gibi elinizle ovup bir kenara bırakın.
  2. Hamuru için, yoğurma kabında yumurtaları çatalla 1 dakika kadar çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyin, 1-2 dakika daha çırpın.
  3. Önce unu, sonra mısır ununu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru 2’ye bölün. Birinci hamuru yarım santim kalınlığında açıp yağlanmış fırın tepsisine serin. Hazırladığınız pazılı içi üzerine yayın.
  5. İkinci hamuru da yine tepsi büyüklüğünde açıp, harcın üstüne serin. Yumurta sarısıyla sıvı yağı çırpıp pidenin üzerine sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 35-40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Hafif ılımasını bekleyip, dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Pide Tarifleri Sebze Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap