Patatesli Ve Biberiyeli Pidecikler
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İkramlık olarak sunulan patatesli ve biberiyeli pidecikler oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Genellikle kalabalık sofralarda ve kutlamalarda atıştırmalık olarak sunulur. Hazırsanız, patatesli ve biberiyeli pidecik tarifine başlayabiliriz.

Patatesli Ve Biberiyeli Pidecikler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Patatesli Ve Biberiyeli Pidecikler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğranmış biberi ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.
  3. Haşlanmış patates, tuz, karabiber, pul biber ve doğranmış biberiye yaprağı ilave ederek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Tereyağı, yoğurt, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtayı geniş bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  5. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan iri parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın.
  6. Bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin ve içlerine patatesli harçtan paylaştırıp kenarlarından kapatarak pide şekli verin.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap