Patatesli Pide
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patates; yemeklerin yanı sıra hamur işi tariflerinde de sık sık kullanılır. Özellikle pide ve börek çeşitleri bu tariflerin başında gelir. Hazırsanız, nefis patatesli pide nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife geçebiliriz.

Pide yapımında ihtiyaç duyacağınız evde yumuşak pide hamuru tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Alternatif olarak sebzeli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Patatesli Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç malzeme

Patatesli Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
  2. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezin.
  4. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Tereyağının kalanı ile soğanları kavurun. Patatesi ilave edip iyice karıştırın.
  5. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle yuvarlak açın.
  6. Patatesli karışımı hamurlara paylaştırın. Kenarlarını iç tarafa doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  7. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcakken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Kahvaltı sofralarında yer verilen patatesli gözleme tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Patatesli Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap