Patatesli Mayalı Pide
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde iç harç ile hazırlanan pideler, Avrupa ülkelerinde genellikle boş bir şekilde sunulur. Hazırsanız, mis gibi kokusuyla patatesli mayalı pide tarifine geçelim.

Patatesli Mayalı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Patatesli Mayalı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç malzeme için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kapta çatalla ezerek ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edin. Pul biber, tuz ve karabiberle tatlandırıp soğumaya bırakın.
  2. Süt ve zeytinyağını bir tencerede ılındırıp yoğurma kabına alın. Mayayı ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın.
  3. Tuz, şeker ve yumurta aklarını ilave edin. Unu eleyerek ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Mayalanması için üzerini örterek 2 saat bekletin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız mutfak tezgahında 10’ar cm’lik yuvarlaklar açın.
  5. Yuvarlakların her iki tarafından bıçak yardımıyla 6’şar cm’lik kesikler yapın. Ortalarına patatesli harçtan paylaştırıp, hamurların iki tarafını havaya kaldırarak patatesli harcın üzerinden, kesik yerlerden hamurları birbirinin içinde geçirin.
  6. Pideleri yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Püf Noktası: Un miktarı çok fazla olursa, daha sert bir hamur elde edersiniz. Bu da pidenin, poğaçanın veya tartöletin daha katı olmasına neden olur. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar un ilavesi yapabilirsiniz.

Peynirli pide tarifini de mutlaka listenize ekleyin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Patatesli Tarifler Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Pide Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap