Loznik Asma Yaprağı Pidesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Asma yaprağı pidesi, alışılmış tariflerden oldukça farklıdır. Trakya mutfağının yöresel tatlarından biri olan loznik, mısır unu ve asma yaprağı ile kısa sürede hazırlanır. Asmalı pide, asma yapraklı göçmen pidesi gibi isimlerle bilinen loznik, glutensiz beslenmek isteyenler için de ideal bir seçim olacaktır. Loznik yapımında beyaz un yerine mısır unu kullanıldığı için, kilo kontrolüne dikkat edenler için alternatif lezzetlerden biridir. Oldukça köklü bir geçmişi olan loznik, Pomak köylerinde ekşi ayranla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, loznik nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Trakya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan boşnak böreği ve kaşarlı köfte tarifine de göz atın.

Loznik Asma Yaprağı Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Loznik Asma Yaprağı Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba yoğurt ve mısır ununu ekleyerek karıştırın.
  2. Pırasa, taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın ve içine ekleyin.
  3. Şeker, tuz ve suyu da ilave ederek iyice karıştırın. Bu sayede boza kıvamı elde edeceksiniz.
  4. Eğer kıvamı çok koyu olursa, azar azar su ilavesi yapabilirsiniz.
  5. Kaynar suyun içerisine asma yapraklarını alarak 3 dakika haşlayın ve hemen çıkartın.
  6. Yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın. Asma yaprakları damarlı kısımları üste gelecek şekilde dizin.
  7. Dizdiğiniz asma yapraklarının tavanın kenarından sarkmasını da sağlayın.
  8. Hazırladığınız kısmı asma yapraklarının içine boşaltın ve sarkan yaprakları üzerine doğru kapatın.
  9. Kenarlarda kalan boşlukları da asma yaprağıyla doldurduktan sonra ocağın altını açın.
  10. Ortalama 15 dakika ara sıra çevirerek pişirin. 15 dakikanın ardından fırın tepsisiyle ters yüz edin ve diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
  11. Pişirdiğiniz lozniki ekşi ayran ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Loznik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Loznik aslında taze asma yaprakları ile hazırlanmaktadır.
  2. Eğer salamura yaprak kullanacaksanız, yaprakları bir gece tuzlu suda bekletmeyi unutmayın.
  3. Haşlama işlemi maksimum 3-4 dakika sürmelidir.
  4. Tarifte ekşimemiş yoğurt veya ekşi ayran kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kızartma Tarifleri Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap