Kıymalı Pide
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

15. yüzyıldan günümüze kadar gelen pide, Türk ve Orta Doğu mutfaklarında hazırlanan bir yemektir. Ülkemizde en çok Karadeniz ve İç Anadolu'da tüketilir. Protein bakımından zengin olan bu besin, Osmanlı'da en sevilen tarifler arasında yer alır. Avrupa ülkelerinde ise 'pita' ismiyle içi boş bir şekilde sunulur. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Pide çeşitleri arasında en çok sevilen kıymalı pide tarifini sizler için hazırladık. Hazır hamur yerine, ev yapımı pide hamurunu kullanarak daha lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Sabah saatlerinde çayla birlikte ikram edilen kıymayı pideyi, akşam öğünlerinde ayran ve salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Tarifte ihtiyaç duyacağınız kıymalı pide harcını da notlarınız arasına ekleyin. Malzemeleriniz hazırsa, evde kıymalı pide nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir görelim.

1 Porsiyon Kıymalı Pide Kaç Kaloridir?

Farklı tekniklerle hazırlanan pide tariflerini deneyerek sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Konya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan etli pide tarifine de göz atın.

30 dakikadan daha kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz pratik iftar yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Kıymalı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için

Kıymalı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tarife başlarken hamur için; un, süt, yumurta, maya, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırın ve 15 dakika kadar yoğurun.
  2. Hazırlanan hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin.
  3. Bu esnada soğan, maydanoz ve biberleri ufak doğrayın. Tuz ve kırmızı pul biberi ekleyin. Ardından kıymayı da karışıma ilave edip 3 dakika kavurun.
  4. Mayalanan hamurdan 4 eşit beze koparın. Oklavayla açıp ortalarına kıymalı karışımdan paylaştırın. Hamurun kenarlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  5. Kıymalı pideyi, tadını bastırmayacak patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pidenin içinde kullanacağınız kıymaları iki kez çektirin. Bu sayede daha yumuşak bir kıvamı olacaktır.
  • Pide hamuruna bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyerek mayanın daha hızlı çözünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız domates, biber, maydanoz gibi sebzeleri küçük küçük doğrayın.
  • Sebze malzemelerini mutfak robotundan geçirmeyin. Özellikle maydanozu bıçak ile ince ince kıyın. Bu sayede kararmasını önleyebilirsiniz.
  • Dinlendirilen hamura şekil vermeden önce birkaç dakika daha yoğurun.
  • Hamur elinize yapışmadan kolayca şekil alıyorsa kıvamı tutmuştur.
  • İç harcı hamura koymadan önce soğumasını bekleyin. Bu sayede kıymaların aroması, hamura da geçecektir.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Pide Tarifleri Öğle Yemeği Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap