Kavurmalı Hıtap
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bir çeşit gözleme olan hıtap,  kavurmalı, peynirli, maydanozlu, ıspanaklı, soğanlı, kıymalı, hardallı (hardal otu ile), çökelekli, kengerli, ebegümeci (tolik) ile yapılabildiği gibi kabaklı, patatesli ve yarpuzlu olarak da çeşitlendirilebilir. Malzemeler hazırsa, kavurmalı hıtap tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Konya bıçak arası ve cantik pidesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Kavurmalı Hıtap Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Kavurmalı Hıtap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Genişce bir kabın içine un, su ve yeteri kadar tuz ekleyerek yoğurun.  Hamuru 4 parçaya ayırarak beze haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 1 saat süreyle dinlenmeye bırakın.
  2. Bir tavaya yağı koyun ve soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. İçine kavurmayı ve maydanozu ekleyin, baharatlarla tatlandırın.
  3. Elde ettiğiniz bezeleri tabak büyüklüğünde açın ve yarısına iç harçtan koyarak diğer tarafa doğru yarım ay şeklinde kapatın ve sıcak saçta her iki tarafını da çevirerek pişirin.
  4. İsteğe bağlı olarak sıcakken, üzerine tereyağı sürerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Terme Pidesi