Karadeniz Pidesi
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz'in yöresel lezzeti olan pide, kuşbaşı et ile hazırlanır. Mis gibi kokusuyla nefis Karadeniz pidesi nasıl yapılır diye merak edenler için tarife geçebiliriz.

Karadeniz Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme için

Üzeri için

Karadeniz Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu, su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezelerin üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  3. Soğanı temizleyip kıyın. Sıvı yağı tavada kızdırın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı eti ilave edip 10- 15 dakika karıştırarak soteleyin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın. Taze soğan saplarını kıyıp ete ilave edin.
  5. Hamur bezelerini un serpilmiş tezgahın üzerine alıp 1 santim kalınlığında oval şekilde açın. İç malzemeyi hamurların ortasına paylaştırın.
  6. Hamurun kenarlarını ortaya doğru hafifçe kıvırın. Uçlarını yuvarlayıp kayık şekli verin.
  7. 4 yumurta sarısını bir kapta çırpın ve hamurların kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkarıp üzerine tereyağı sürün. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yöresel lezzetler arasında yer alan evde kıymalı pide tarifine mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Pide Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap