Fesleğenli Kaptan Pidesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fesleğenli Kaptan Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Fesleğenli Kaptan Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Toz mayayı ılık sütün içerisinde eritin. Tuz, sıvı yağ, su ve un ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 25 dakika dinlendirip, 2 adet bezeye ayırın. Bezeleri un yardımıyla yufkadan biraz kalınca açın. İçerisine kavrulmuş kıyma, kıyılmış fesleğen ekleyip, büyükçe puf böreği gibi katlayın.
  2. Kenarlarını iyice sıkıştırıp, üzerine domates püresi ekleyin. Bıçakla birkaç yerinden içleri görünecek şekilde kesikler atın. Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Pişirme kağıdı serili tepsiye yan yana dizip, Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap