Domatesli Ladenia
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ladenia: Yunanlılar’ın pizzaya verdikleri isimdir. Genellikle Ege Bölgesi'nde tüketilir. Hazırsanız, evde domatesli ladenia nasıl yapılır, pişirme önerileri nelerdir birlikte görelim.

Domatesli Ladenia Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Domatesli Ladenia

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın.
  2. 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın.
  4. Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Pide Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap