Bayram Pidesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kalabalıkları bir araya getiren bayram sofralarında sunulan yemekler oldukça önemlidir. Bayram ziyafetlerine yakışacak bir tarif ile karşınızdayız. Nefis bayram pidesi nasıl yapılır, kaç dakika pişirilmelidir gelin birlikte görelim.
Bayram Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Bayram Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kıymanın rengi dönünceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız biberleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  2. Biberler yumuşayınca ocaktan alın. Hamuru için eritilmiş tereyağı, Ayçiçek yağı, tuz, yumurta, yumurta akı ve yoğurdu geniş bir kapta karıştırın.
  3. Kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp 15-20 dakika dinlendirin.
  4. Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartıp bir merdane yardımıyla hafif açın. Kıymalı harcı hamurların ortasına uzunlamasına paylaştırın. Kenarlardan katlayarak pide şekli verin.
  5. Kenarlarına 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap