Samsun Mantısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayseri ile özdeşleşen mantı, yörelere göre farklı çeşitlerde sunulur. Özellikle Karadeniz mutfağında iç harcında ve şekillerinde farklılıklar yapılır. Samsun mantısı, Yakakent ile özdeşleşen soslu bir mantı çeşididir. Hazırlanan mantı isteğe göre yoğurt ve ceviz eşliğinde servis edilir. Listedekiler tamamsa, Samsun mantısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak Bolu mantısı, Kayseri mantısı ve Sinop mantısı tarifine de göz atın.

Samsun Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Samsun Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir kabın içinde hamur malzemelerini karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edin.
  2. Hazırladığınız hamurdan orta büyüklükte bezeler kopartın ve üzerini temiz bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
  3. Kıymanın içine ince ince doğranmış soğan, tuz ve karabiberi ekleyerek elinizde harmanlayın.
  4. Dinlenen hamur bezelerini yaklaşık 50 cm çapında açın.
  5. Açtığınız hamurları 3-4 cm olacak şekilde kesin.
  6. Hamurların orta kısmına iç harçtan ekleyin.
  7. Hamurları üçgen şeklinde kapatın ve iki uçtan birleştirin.
  8. Hazırlanan mantılar un serpilmiş geniş tepside tüm mantılar yapılana kadar bekletilir.
  9. Tencereye su konulur ve kaynayana kadar pişirilir.
  10. Mantılar suyun içerisine atılır ve pişirilir. Pişirme esnasında yukarı çıkan mantılar kaşık yardımıyla aşağı itilir.
  11. Pişen mantılar suyun altından geçirildikten sonra süzülür ve servis tabağına alınır.
  12. Samsun mantısını, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
  13. Cevizle servis etmek için; Geniş servis tabağını hafifçe yağlayın.
  14. Tabana ince dövülmüş ceviz serpiştirin. Üzerine mantıları ekleyin.
  15. Önceden hazırlanmış tereyağlı sos ve ceviz parçaları eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Samsun Mantısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mantı hamurunun kulak memesi kıvamında olmasına dikkat edin.
  2. Mantıları tepside bekletirken mutlaka unlayın. Bu sayede yapışmalarını önleyebilirsiniz.
  3. Mantıları haşlarken, suyun içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  4. Kaynama esnasında yüzeyde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Karadeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Mantı Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı