Tereyağlı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tereyağlı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Tereyağlı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye alın. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Unu ilave edin. Karışımı pürüzsüz bir hamur kıvamı alana kadar yavaş hareketlerle yoğurun. Yaklaşık 30 cm uzunluğunda ve 12 cm kalınlığında bir sosis biçiminde yuvarlayın. Sonra kenarlarına hafifçe bastırarak yassılaştırın ve kare şekli verin. Bir parça yağlı kağıdın üzerine bolca esmer şeker serpin. Hamurun kenarlarını şekere bulayın. Kağıda sarın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında soğutun. Bu arada fırını 160 dereceye ayarlayın. Hamur pişmeye hazır olduğunda buzdolabından alın ve sardığınız kağıdı çıkarın. Kalın dilimler halinde kesin ve fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak yerleştirin. Kızarmaya başlayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde soğutup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye