Pudingli Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinin yanına çok yakışacak bir kurabiye arıyorsanız, sizi böyle alalım. Hem lezzetiyle, hem de pratikliği ile hep yapmak isteyeceğiniz pudingli kurabiye, yalnızca 7 malzemeden oluşur. 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, pudingli kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pudingli kurabiye gibi kısa sürede hazırlanan tarifler arıyorsanız, kolay kurabiye tariflerinden ilham alabilirsiniz.

Pudingli Kurabiye Kaç Kalori?

1 porsiyon pudingli kurabiye, yaklaşık 290 kalori değerindedir.

Pudingli Kurabiye Nasıl Saklanır?

Pudingli kurabiyeyi hemen tüketmeyecekseniz veya fazla yaptıysanız, plastik veya cam saklama kaplarına doldurun. Üzerini hava almayacak şekilde kapatarak muhafaza edebilirsiniz. Dilerseniz, buzdolabı poşetine koyup ağzını düğümledikten sonra da saklayabilirsiniz. Farklı saklama önerileri için, ''Kurabiye nasıl saklanır?'' yazısına göz atın.

Pudingli Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pudingli Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tereyağı ve yumurtayı bir kaba alarak çırpın. 
  2. Üzerine kakaolu toz pudingi, unu ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce yoğurun.
  3. Kurabiye hamurunu buzdolabında 10 dakika dinlendirin. 
  4. Ardından kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak kurabiye şekli verin. 
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri çatlayan kurabiyeleri fırından çıkarın ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Pudingli kurabiyeyi, bir fincan çay veya espresso eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer misafir ağırlarken sunacaksanız, yanında kısır, bayatlamayan poğaça ve rus salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Arzuya göre kakaolu puding yerine, çilekli, muzlu veya vanilyalı toz puding karışımı da kullanabilirsiniz. 
  • Pişirme esnasında kurabiyelerin üzerinin koyulaşmasını beklemeyin. Üzeri çatladıysa ve tabanı pembeleştiyse, kurabiyeler pişmiş demektir. 
  • Tarifte hazır çikolata sosu kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı çikolata sosu tarifine göz atın.
  • Dilerseniz, pişirmeden önce kurabiyelerin ortasına bir adet fındık yerleştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Kurabiye Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Simit Kurabiye
Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye