Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kurabiye tarifleri de çok ilgi görüyor...

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı, bir yumurtanın akı, bir tutam tuz, soğuk su ve pudraşekerini ekleyip yoğurun. Hamuru top şekline getirin. Folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 2 mm kalınlığında merdane ile açın. Su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin. Hamurların üzerine soyulmuş badem ve zar şeklinde kesilmiş güllü lokumları hafifçe batırın.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine pudraşeker serpip servis yapın.

Dilerseniz, klasik bademli kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Cuccidati Tarifi
Latteli Kurabiye Tarifi
Amsterdam Van Stapele Kurabiyesi Tarifi
Ağızda Dağılan Pratik Tuzlu Kurabiye Tarifi
4 Malzemeli Limonlu Kurabiye Tarifi
Bitter Çikolatalı Kurabiye Tarifi