Çatlak Ev Kurabiyesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta lezzetli, pratik Çatlak Ev Kurabiyesi yapıyoruz. Çatlak Ev Kurabiyesi tarifi Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmen Şefi Arif Akdaş'tan geliyor. Peki, tam kıvamında Çatlak Ev Kurabiyesi nasıl yapılır? Önce gerekli malzemeler ardından tarif için yapım aşamaları ve Çatlak Ev Kurabiyesi yapımının püf noktalarına birlikte bakalım...

Çatlak Ev Kurabiyesi Tarifi İçin

Malzemeler

Çatlak Ev Kurabiyesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Hamuru yoğururken tereyağ kesinlikle dolap çıkarılıp kullanılmalı.
  • Tereyağı erimiş ve yumuşak olursa istediğimiz kıtır ve çatlak yapı oluşmaz.
  • Hamur oda sıcaklığında işlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde dışarıda en az 15 dakika dinlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde 
  • Pişirme esnasında fırın kesinlikle ısıtılmalı, yoksa kurabiye hamurumuz yayılma yapar.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri Video Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye