Armutlu Atom Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kurabiye, çay ve kahvenin yanında sunulan en lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Klasik kurabiyelerden sıkılanlar için, iç harcı armut ve kuru meyvelerle doldurulan nefis atom kurabiye tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Çay ve kahve sohbetlerinize eşlik edecek nefis armutlu atom kurabiye tarifi  için detaylara geçebiliriz.

Klasik atom kurabiye tarifine de mutlaka göz atın.

Armutlu Atom Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Armutlu Atom Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru kayısı, incir ve üzümü yıkayın ve minik küpler halinde doğrayın. Armutların kabuğunu soyun ve çok küçük küpler halinde doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirin.
  2. Bir tavada doğradığınız armutları, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kenara alıp soğutun. Daha sonra üzerine doğradığınız kuru meyveleri ve portakal kabuğunu ilave edip karıştırın.
  3. Derin bir yoğurma kabında tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, karbonat ve kabartma tozunu tel çırpıcıyla iyice çırpın.
  4. Daha sonra ununu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  5. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak, avucunuzun içinde açın ve içine hazırladığınız meyveli harçtan koyun.
  6. Kenarlarını kapatarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  7. Üzerlerine yumurta akı sürüp ince kıyılmış ceviz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerlerine birer tatlı kaşığı pekmez döküp servis edin.

Tarif Kategorileri

Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye