Somonlu Ve Pırasalı Kiş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Somon ve pırasanın muhteşem lezzetini bir tarifte birleştirdik. Hazırsanız, somonlu ve pırasalı kiş nasıl yapılır sorusunun cevabını bulalım.

Somonlu Ve Pırasalı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Somonlu Ve Pırasalı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için derin bir kapta un, tereyağı, yumurta sarıları ve tuzu yoğurun. Hamuru toparlamak için yeteri kadar soğuk su ekleyin. İyice yoğurduktan sonra streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Tereyağını tavada ısıtın. Üzerine ince dilimlediğiniz pırasayı ekleyip soteleyin. İnce doğradığınız somonu ilave edin. Pişmeye yakın tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları, yarım su bardağı kaşar peynirini ve kremayı derin bir kapta çatal yardımıyla çırpın. Hamuru tart kalıbına göre açın. Yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine somonlu harcı döküp yayın. Hazırladığınız kremalı karışımı da her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kalan kaşar peynirini serpin ve tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kiş Tarifleri Pırasalı Tarifler Balık Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş