Patlıcanlı Kiş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bağırsakları yumuşatmasıyla bilinen patlıcan, en sevilen sebzelerden biridir. Hamur işi tariflerinde de kullanılır. Kalsiyum, demir ve potasyum bakımından zengin olan bu besin, kolesterolün düzenlenmesine yardımcı olur. Hazırsanız, patlıcanlı kiş yapımına geçebiliriz.

Patlıcanlı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Patlıcanlı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını küp şeklinde doğrayıp mutfak robotunda un, su ve tuz ile birlikte 3 dakika kadar karıştırın.
  2. Hamuru mutfak tezgahına alarak yoğurun. Merdane yardımıyla hafif açarak kare şekli verin. 15 dakika kadar naylon poşet içinde buzdolabında dinlendirin.
  3. Patlıcanları yıkayıp fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup iri doğrayın. Kararmamaları için bir süre limonlu suda bekletin.
  4. Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Sudan çıkarıp süzdüğünüz patlıcanları ekleyip karıştırın. Sütü ilave edin.
  5. Bir kaç dakika daha pişirerek ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru tart kalıbının içerisine bastırarak yayın.
  6. Patlıcanlı karışımı hamurun üzerine aktarın. Üzerine kaşarpeyniri serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Çayın yanında sunulan sebzeli kiş tarifini notlarınız arasında ekleyin.

Tarif Kategorileri

Kiş Tarifleri Sebze Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş