Kuşkonmazlı Keçi Peynirli Kiş
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşkonmazlı Keçi Peynirli Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Kuşkonmazlı Keçi Peynirli Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için un, tuz ve tereyağını bir kapta karıştırın. Suyu yavaşça ekleyip hamuru top haline getirin. Yağlanmış tart kalıbına yayın ve üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine ağırlık yapması için bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kağıdı ve bakliyatları alıp 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
  2. Kuşkonmazların altından 3 santimlik kısmı kesin ve alt yarısının kabuklarını sebze soyacağı ile soyun. Yağları bir tavaya alıp ısıtın. Doğradığınız kuşkonmazlar ve ince kıydığınız soğanları kavurun. Karışımı tart tabanına yayın.
  3. Yumurta ve kremayı bir kapta çırpın. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip tartın üzerine dökün. Kalan kuşkonmazları üzerlerine dizin. Tekrar fırına vererek 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Sebze Tarifleri Kiş Tarifleri Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Yumurtalı kiş