Jambonlu Kiş
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltılarda sık sık kullanılan jambon, pizza ve kiş tariflerinde de kendine yer bulur. Gelin, jambonlu kiş nasıl yapılır birlikte görelim.

Jambonlu Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Jambonlu Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın. Yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı suyu ekleyip iyice karıştırın.
  2. Gerekirse bir miktar daha su ilave edin. Hamuru bir kaba koyup buzdolabında en az 15 dakika bekletin.
  3. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında açın. 25 cm çapındaki kalıbı yağlayarak hamuru yerleştirin. 15 dakika buzdolabında bekletin.
  4. Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Hamuru 15 dakika pişirin. Fırının derecesini 180 dereceye düşürün.
  5. Harç için, küçük bir tencerede yağı eritin. Soğan ve doğradığınız jambonları ekleyip 10 dakika pişirin. Taze soğanları ilave edin ve soğumaya bırakın.
  6. Yumurtaları süt ve krema ile birlikte çırpın. Soğan ve jambon karışımını hamurun üzerine dökün.
  7. Yumurta karışımını da üzerine ilave edin. En üste rendelenmiş peyniri ekleyip 30 dakika daha fırında pişirin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş