Domatesli Ve Beyaz Peynirli Kiş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarına çok yakışacak domatesli ve beyaz peynirli kiş nasıl yapılır? Tüm detayları ile domatesli ve peynirli kiş tarifine başlayabiliriz.

Domatesli Ve Beyaz Peynirli Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Domatesli Ve Beyaz Peynirli Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için un ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar çekin. Tuz, cheddar peyniri, soğuk su ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırın.
  2. Gerekirse kaşık kaşık su ilavesi yapın. Hamuru streç filme sararak en az 20 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  3. Hamuru unlanmış zeminde 35 cm çapında açın ve dikkatlice yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Çırpılmış yumurta sarısının 2/3’ünü hamurun üzerine sürün.
  4. Galeta unu serpiştirin. Kenarlarda boşluk bırakarak domates dilimlerini dizin. Tuz, karabiber serpiştirin. Peyniri ufalayarak ekleyin.
  5. Hamurun kenarlarını üzerine doğru kapatın. Kalan yumurta sarısını üzerine fırça ile sürüp fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Fırından alarak peynirin üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz, karabiber, fesleğen serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş