Brokolili Ve Havuçlu Kiş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerine çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Bol vitaminlı brokolili ve havuçlu kiş nasıl yapılır? Sunum önerileriyle birlikte tarife başlayabiliriz.

Brokolili Ve Havuçlu Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Brokolili Ve Havuçlu Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için un, tereyağı, yumurta sarıları ve tuzu yoğurun. Hamuru toparlamak için yeteri kadar soğuk su ekleyin.
  2. Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Tartölet kalıplarını tereyağı ile yağlayın.
  3. Dinlendirdiğiniz hamurun 2/3’ünü merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Tart kalıbının büyüklüğüne göre açıp kenarları yüksek olacak şekilde kalıbı kaplayın.
  4. Tekrar buzdolabına alıp 15 dakika dinlendirin. Brokoliyi küçük çiçeklere ayırıp yıkayın. Havucu ince dilimleyin.
  5. Suyu tencerede kaynatıp sebzeleri ekleyin ve 6-7 dakika haşlayın. Mantarı dilimleyip zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin.
  6. Üzerine haşladığınız sebzeleri, tuzu ve karabiberi ekleyip çok az soteleyin. Ocaktan alıp soğumasını sağlayın.
  7. Ayrı bir kapta kremayı veya sütü, yumurtaları, unu ve dereotunu iyice karıştırın. Üzerine sebzeleri ekleyip karıştırın.
  8. Hamurun üzerine çatal yardımıyla delikler açın. İç harcı üzerine paylaştırın. Kalan hamurdan ince çubuklar yapıp kafes şekli verin.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kaşar peyniri serpip 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp parmesan peyniri serpin. Servis yapın.

En sevilen tarifler arasında yer alan sebzeli kişi de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kiş Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş