Tam Tahıllı Ve Sodalı İrlanda Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Geleneksel İrlanda ekmeği tarihsel olarak bir tavada gözleme olarak pişirilirdi çünkü yerli unlar maya ile birleştirildiğinde etkili bir şekilde kabarmaları için gereken özelliklere sahip değildi. Kabartma tozu bir alternatif sunsa da, ithal yüksek glütenli unların piyasaya sürüldüğü bir dönemde popülaritesi azaldı. İrlanda'da çeşitli sodalı ekmek türleri popülerdir. Soda ekmekleri kepekli, buğday unu, beyaz un veya her ikisi kullanılarak yapılır. Sevgili Bergüzar Erden’den lezzetini çok beğeneceğiniz tam tahıllı ve sodalı İrlanda ekmeği tarifi;

ŞEFİN ÖNERİSİ

Kalan İrlanda ekmeğini galeta unu olarak değerlendirebilirsiniz. Kalan ekmeği ufalayın ve fırında 20-30 dakika süreyle kuruttuktan sonra rondodan geçirin ve buzdolabında saklayın.

Alternatif olarak sodalı ekmek ve mayalı ekmek tarifine de göz atın.

Tam Tahıllı Ve Sodalı İrlanda Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Tam Tahıllı Ve Sodalı İrlanda Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü bir kaba alarak içine limon suyu ilave edin ve bir kenarda bekletin.
  2. Geniş bir kabın içinde un ve tuzu karıştırın. Limonlu sütü, tereyağı ve suyu ilave ederek kuru bir taraf kalmayacak şekilde kaşıkla karıştırın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve az miktarda un serpiştirin.
  4. Hamurun elinize yapışmaması için zeytinyağı sürün ve hamuru un elediğiniz bir tahtaya alarak yuvarlak bir şekil verin.
  5. Daha sonra fırın tepsisine alın ve üzerine soğuk süt sürün. En üste çekirdekleri serpiştirin ve elinizle hafifçe bastırın.
  6. Hamurun üstünü keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 50 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği