Sarımsaklı Ve Taze Otlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sarımsaklı Ve Taze Otlu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sarımsaklı Ve Taze Otlu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, tuz ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş su ilave edip ele yapışan kıvamlı bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtün. Ilık bir ortamda yaklaşık 45-60 dakika mayalandırın. Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, kıyılmış taze otlar ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın. Hamuru 12-15 bezeye bölün. Her bezeyi tezgaha alıp üzerine çok az un serpin ve dar dikdörtgen şeklinde açın. Hazırladığınız sosu üzerine sürüp rulo haline getirin ve düğüm yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Tekrar 25 dakika mayalandırın. Kalan sosu yine fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Farklı bir versiyonu için, pratik taze otlu ekmek tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği