Puf Ekmek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeklerin yanında mutlaka yer verilen ekmekleri evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Görünümü ile poğaçayı andıran puf ekmekler; hem kabarıklığı, hem de lezzeti ile gönüllerinizi fethedecek. İsteğe göre peynir ve patates gibi iç harç ile birlikte hazırlanabilen puf ekmekleri, kahvaltı sofralarında farklı reçel tarifleri ile birlikte sunabilirsiniz. Peki, puf ekmek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeler hazırsa, puf ekmek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak ev yapımı klasik ekmek ve tam buğday unlu ekmek tarifini deneyebilirsiniz.

Puf Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Puf Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım su bardağı ılık su ile bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin. 
  2. Kalan 2 tatlı kaşığı şeker, 1 bardak su, tuz, sıvı yağ ve mayalı suyu yoğurma kabına alın. Azar azar kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  3. Hamurun üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın. 
  4. Hamurdan 24 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi avucunuzun içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serili orta boy bir fırın tepsisine, bitişik fakat birbirine yapışmayacak şekilde dizin ve ikinci kez, tepside 15 dakika daha mayalandırın. 
  5. Yumurta sarısı ve pudra şekerini bir kasede karıştırın.
  6. Son olarak üzerlerine fırça ile yumurta sarısı ve pudra şekeri karışımından sürün. 
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Puf ekmek yapımında yaş, kuru veya instant maya kullanabilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce mayayı ılık su ile çözündürmek oldukça önemlidir. Bu işlem es geçilirse, maya kesilecektir.
  • Hamuru hazırladıktan sonra hava almayacak şekilde kapatılması ve ortalama 1 saat dinlendirilmesi gerekir.
  • Ekmelerin üzerine pudra şekeri yerine susam ve çörek otu da ekleyebilirsiniz.
  • Fırının içerisine bir kap su koymak, ekmeklerin kendi buharıyla pişmesini ve çıtırlaşmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği