Mayıs Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mayıs Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Mayıs Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mayayı ve toz şekeri ılık süte ekleyip karıştırarak eritin. Mutfak robotunun içine un ve tuzu eleyin. Sütü ekleyin ve karıştırın. Hamur toparlanmaya başladığında küçük küplere bölünmüş tereyağını ekleyin. Tereyağı hamura iyice karıştığında robotu durdurup hamuru tezgaha alın. Hafif unlanmış zeminde pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Derin ve büyük bir kaseyi yağlayın ve hamuru içine alın. Ilık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin. Fırını 200 derecede ısıtın. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp 20-25 cm uzunluğunda silindirler yapın. Uçlarını çapraz gelecek şekilde birleştirin. Daha sonra bir ucunu deliğin altından, diğer ucunu deliğin üstünden geçirip her iki ucu aşağıda birleştirin. Tepsiye aralıklı dizin ve kurumaması için bezle örtün. 10 dakika bekletin. Ekmeklerin hafif nemli ve dışlarının çıtır olması için fırına 5-6 adet buz küpünü yerleştirin. Tepsiyi fırına yerleştirin. Ekmeklerin üzeri pembeleşene kadar 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği