Katıklı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında özel bir yere sahip olan katıklı ekmek, kahvaltıdan ana yemeğe kadar her öğünde sofralardaki yerini alır. İncecik ekmek hamuru, çökelek ve biber salçası ile hazırlanan katıklı ekmek, hem Antakya, hem de Samsun mutfağıyla özdeşleşmiştir. Malzemeler hazırsa, yemeklerin yanında sunabileceğiniz katıklı ekmek tarifine geçebiliriz.

Antakya mutfağının en sevilen lezzetlerinden katıklı ekmek tarifi Şef Jale Balcı’dan geliyor.

Ev yapımı sodalı ekmek ve mısır ekmeği tarifine de göz atın.

Katıklı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Katıklı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Üzeri için zeytinyağı dışında tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın. Zeytinyağını ekleyin ve yedirinceye kadar karıştırın.
  2. Ekmek hamurunu bezelere ayırın ve küçük yuvarlaklar halinde açarak üzerine hazırladığınız karışımdan yayın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kâğıt döşeyerek ekmekleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği