Glutensiz Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Buğday, çavdar ve arpa gibi tahıllılarda kullanılan gluten, hamura esnek bir yapı kazandırmaktadır. Günümüzde bağırsak sağlığını korumak için glutensiz ürünlere daha fazla ilgi gösteriliyor. Aynı zamanda gluten intoleransı olak kişilerin ve çölyak hastalarının glutenden uzak bir yaşam sürmeleri gerekiyor. Peki, diyet listelerinde de yer verilen glutensiz ekmek nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, glutensiz ekmek tarifi için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak glutensiz zeytinli bisküvi ve glutensiz diyet puding tarifine de göz atın.

Glutensiz Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Glutensiz Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Glutensiz hamur için; Ilık su ve kuru mayayı bir kabın içerisinde karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  2. Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki yumurta, tuz, toz şeker, zeytinyağı ve laktozsuz sütü ekleyerek karıştırın.
  3. Glutensiz unu karışıma eleyerek ilave edin. Maya köpürmeye başladığında onu da karışıma ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  4. Mayanın aktifleşmesi için hamuru yoğurun. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir kalıbı zeytinyağı ile yağlayın.
  5. Hazırladığınız hamuru bu kalıba alarak üzerini nemli bezle kapatın ve 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  6. Fırını önceden açarak ısınmasını sağlayın. Bu sürenin sonunda hamurun üzerine bıçakla çizik atın. İsteğe göre yağlı tohum serpiştirin.
  7. Fırının içindeki nem dengesini sağlamanız gerekiyor. Bunun için, ısıya dayanıklı bir kaba su doldurun ve fırının taban kısmına yerleştirin.
  8. Hazırladığınız hamuru, 200 dereceli fırına atarak 45 dakika kadar pişirin. 
  9. Pişen ekmeği fırından çıkartın ve üzerini pamuklu bir bezle örtün. 
  10. Glutensiz ekmeği dilimledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Glutensiz Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Ekmek yapımında kullandığınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Yalnızca su, ılık olmalıdır.
  2. Glutensiz una, mısır unu da ekleyebilirsiniz.
  3. Mayalandırma işlemi için verilen sürelere mutlaka uyun.
  4. Fırını önceden ısıtarak, hamurun eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
  5. Glutensiz ekmekleri poşette veya kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

1 Dilim Glutensiz Ekmek Kaç Kalori?

  1. Glutensiz ekmeğin bir dilimi, yaklaşık 75 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Glutensiz Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği