Eski Kaşar Peynirli Mısır Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Eski Kaşar Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Zeytinyağında kaşar peyniri için

Eski Kaşar Peynirli Mısır Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Eski kaşar peynirini iri küpler şeklinde kesin. Bir kavanoza alıp üzerine biberiye ve defne yapraklarını ekleyin. Zeytinyağını üzerine ilave edin. Biberiye ve defne yapraklarının aromasının peynirlere geçmesi için 2 gün bekletin. Mısır ununu çukur bir kaba alın. Sıcak su, yoğurt, tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir dikdörtgen tepsiye yarım cm lik bir hamur kalınlığı olacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Mısır ekmeğini iri kareler şeklinde kesin. Zeytinyağında bekletilmiş kaşar peyniri ile birlikte servis yapın.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz sade mısır ekmeği tarifini kaydetmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği