Taze Fesleğenli Beypazarı Kurusu
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ankara mutfağında sık sık tüketilen Beypazarı kurusu, un, süt ve maya ile hazırlanır. Fesleğen yaprağı ile süslenen bu tarif, kahvaltı ve çay saatlerinize eşlik eder. Malzemeler hazırsa, fesleğenli Beypazarı kurusu tarifi için detaylara geçebiliriz.

Mercimekli beypazarı böreği ve Beypazarı kartalaç böreği tarifine de göz atın.

Taze Fesleğenli Beypazarı Kurusu Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Fesleğenli Beypazarı Kurusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı ile taze fesleğen yapraklarını mutfak robotunda püre haline getirin.
  2. Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin. Toz maya, tuz ve şekeri ekleyip harmanlayın.
  3. Önce ılık süt ve ılık suyu ekleyip biraz yoğurun. Daha sonra tereyağını ve fesleğenli zeytinyağını ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp büyük, ince bir rulo haline getirin. Rulo hamurdan verev parçalar kesin.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Bu şekilde mayalanması için oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında, 15 dakika pişirdikten sonra ısıyı 140 dereceye indirin ve 30 dakika daha pişirdikten sonra fırından alıp soğumaya bırakın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna