Ispanaklı Volovan
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Volovan Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Volovan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alın ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Yuvarlak hamurlardan 4 tanesini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer 4 yuvarlak hamurdan daha küçük bir kurabiye kalıbıyla yine yuvarlak parçalar kesin. Küçük yuvarlakları tepsideki büyük yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin. Milföy hamurlarının üzerlerini, çok kabarmaması için çatalla delin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya  kadar pişirin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğan ve rendelediğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin. İnce doğradığınız kırmızı biber, ıspanak ve küçük doğradığınız mantarı ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
  3. Fırından aldığınız volovanların içini ıspanaklı harç ile doldurun ve rendelenmiş taze kaşar peyniri serpin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Fırının ısısını 180 dereceye indirin ve volovanları tekrar fırına alın. Kaşar peyniri eriyip kenarları kızarıncaya kadar pişirin.  Fırından alıp sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Milföylü Tarifler Ispanaklı Tarifler Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Mantarlı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna