Zeytinli Ve Enginarlı Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli Ve Enginarlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Zeytinli Ve Enginarlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu geniş bir kaseye eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Her iki büyük bezeyi beşer küçük bezeye ayırın. Oda ısısında yarım saat bekletin. Böreğin iç harcı için, temizlenmiş enginarları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Enginarı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Dilimlenmiş siyah zeytini ekleyip karıştırın. İlk beş bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste dizin. Diğer beş bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yarım santim kalınlığında açın. Parçalardan birinin üzerine enginarlı harcı yayın. Diğer hamuru üzerine yayıp kenarlarını birbirine yapıştırıp hafifçe burarak katlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek