Zeytin Ezmeli Çark Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytin Ezmeli Çark Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Zeytin Ezmeli Çark Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yaş mayayı hamur yoğurma kabına alın. Ilık suyu ekleyip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırın. Bezeleri ince yufka şeklinde açın. Yufkaların üzerine zeytin ezmesi sürün. İki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritleri bir parmak kalınlığında olacak şekilde katlayıp burgu yapın. Kendi çevresinde sararak yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Zeytinli Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek