Yeşilli Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşilli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Yeşilli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir yoğurma kabına alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  2. İç harcı için ince kıydığınız pazı ve ıspanağı tuz ve karabiberle zeytinyağında hafif soteleyin. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla ince açıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Hazırladığınız iç harcın 1/4’ünü tam ortasına koyun. Kalan harcı hamurun etrafına rulo şeklinde yayın. Diğer hamuru da aynı büyüklükte açın ve harcı yaydığınız hamurun üzerine kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın.
  3. Hamurun ortasındaki harcın üzerine aynı büyüklükte bir kase kapatıp kenar kısımlarındaki hamuru üçer parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz her parçayı içini görecek şekilde çevirip çiçek şekli verin.
  4. Böreğinizi bir fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla böreğinizin üzerine sürün. Yeşilli kısımlara toz parmesan serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek