Uzi Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Uzi Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Uzi Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Küp doğradığınız havucu bezelyeyle birlikte bir tencereye alarak hafif soteleyin. Ayrı bir tavada iri çekilmiş bademleri çok az zeytinyağında hafifçe kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri bir pilav tenceresine alıp zeytinyağında çok hafif kavurun. Suyunu ekleyip pilavınızı pişmeye bırakın. Havuç, bezelye ve haşlayıp küp doğradığınız tavuk göğsünü demlenen pilavınıza ekleyin. Tuz, karabiber ve bademleri ilave ederek karıştırın. Yufkaları tezgaha yayın. Her bir yufkadan 6 parça üçgen kesin. Üçgenleri üç kısımları dışarda kalacak şekilde bir kaseye dizin. Üzerine zeytinyağı sürüp sebzeli pilavdan koyun. Kenardan sarkan yufkalar ile pilavın üzerini kapatın. Kaseyi ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek