Taze Kekikli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Kekikli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Taze Kekikli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için un, toz şeker, tuz, su ve mayayı karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. İç harcı için gerekli olan tüm malzemeleri ince doğrayıp bir kapta harmanlayın. Yumurtayı kırıp tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlak açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. İç harcı yayarak dört kenarından ortaya doğru hamuru büzdürün. Uçlarını harcın üzerine gelecek şekilde kapatın. Ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek