Tavuklu Yufka Çanağı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Yufka Çanağı Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Yufka Çanağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Tereyağını eritin. Yufkaları, aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Yufkayı 10 x 10 ebatlarında keserek kalıplara yerleştirin. Fırını 170 dereceye ayarlayıp, yufkaları 15 dakika pişirin. Diğer tarafta, soğanı küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları küp doğrayıp soğanla birlikte pişirin. Tavuk etlerini küp doğrayın. Kırmızıbiberi jülyen kesip tavuk etleriyle birlikte mantara ilave edip soteleyin. Soya sosu ve kremayı ekleyip 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, yufka çanaklarının içine paylaştırın. Üzerlerini kıvırcık maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Tavuk Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek