Tavuklu Talaş Böreği
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Talaş böreği, ince açılmış hamur ve tavuklu harç ile hazırlanan bir börek çeşididir. İsteğe göre tavuk yerine elmalı veya kıymalı harç da kullanılabilir. Talaş böreğinin üst kısmı haşhaş tohumları ile süslenir. Malzemeler hazırsa, talaş böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Talaş Böreği Kaç Kalori?

Alternatif olarak Boşnak böreği ve tava böreği tarifine de göz atın.

Tavuklu Talaş Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme

Üzeri için

Tavuklu Talaş Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bol soğanlı bir börek tarifi daha. Ete en çok soğanın yakıştığının da bir göstergesi. Geleneksel bir tarif olan talaş böreğini sıcağa yakın ılık olarak yemenizi öneriyoruz.
  2. Böreğin iç malzemesi için 1 soğanı ince doğrayın. Mısırözü yağını tencerede ısıtın. Soğanı ve eti ilave edip kavurun. Salçayı 1 bardak sıcak suda eritip ete ekleyin.
  3. Etler yumuşayana kadar pişirin. Kalan 3 soğanı piyaz doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  4. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamur için, unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Limon suyu, tuz, mısırözü yağı ve ılık su ekleyerek yoğurun.
  5. Yarım cm kalınlığında açın. Tereyağını eritip üçte birini hamurun üzerine sürün.
  6. Hamuru sağdan sola ve aşağıdan yukarıya doğru katlayıp üzerini örtün ve 20 dakika dinlendirin. Yağın kalan kısmını kullanarak işlemi 2 kez tekrarlayın.
  7. Hamuru dördüncü seferde ince açıp kareler şeklinde kesin. İçlerine hazırladığınız iç malzemeyi paylaştırıp kenarlarını üzerine katlayarak kare şeklinde kapatın.
  8. Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız tavukları, öncesinde haşlamayı unutmayın.
  • Tavuk yerine et, bezelye ve havuç gibi farklı iç harçlar da kullanabilirsiniz.
  • Böreğin üzerine haşhaş tohumu yerine, susam veya çörek otu da serpiştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri MasterChef Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek