Tavuklu Gül Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Gül Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme:

Tavuklu Gül Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 50 gr margarini eritip ılıtın.
  2. Unun ortasına tuz, 1 yumurta, eritilmiş yağ ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  3. Tavuk etlerini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin.
  4. Tavuk etlerini ekleyip bir kaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip ateşten alın.
  5. Hamuru bir kez daha yoğurup 6 eşit parçaya ayırın. Hamur parçalarını unlanmış zeminde ince yufkalar halinde açın.
  6. 250 gr margarini eritip ılıtın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp tavuk etlerini serpiştirin.
  7. Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin.
  8. Hazırladığınız gül börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerlerine eritilmiş yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek