Tavuk Etli Ve Pirinçli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Ve Pirinçli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Açmak için

Tavuk Etli Ve Pirinçli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için un ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar azar azar su ilave edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve nemli bir bezle kapatarak iki saat dinlendirin. İç harcını hazırlamak için tavuk etini iki su bardağı suyla haşlayın. Tavuk etini çıkartıp didikleyin. aynı suya pirinçleri ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşayan pirinçleri süzüp tavuk etine karıştırın. Tereyağını bir tavada eritin. İnce kıydığınız soğan ve pırasayı 3-4 dakika soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Dinlenen hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta yufka inceliğinde açın. Üzerlerine zeytinyağı sürüp kenarlarına iç harcından koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tavuk Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek