Sütlü Ve Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Ve Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlü Ve Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maydanozu kıyın ve lor peyniriyle karıştırın. Sütü bir kaseye alın. Zeytinyağını yavaşça ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Yufkalardan bir tanesini küçük bir fırın tepsisine kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları iri parçalar şeklinde koparın. Yufka katlarının arasına peynir serpip sütlü sostan gezdirerek tepsiye dizin. En alta yerleştirdiğiniz yufkanın kenarlarını harcın üzerine katlayarak kapatın. Keskin bir bıçakla kare şeklinde dilimleyin. Kalan sütlü sosu yufkanın üzerine gezdirin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirip börek kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek