Sebzeli Gözleme
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Gözleme Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme

Sebzeli Gözleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Sirke, su, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun.
  2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp beze hazırlayın. Bezelerin üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  3. İç malzeme için, domatesleri soyup küp doğrayın. Sivribiber, soğan ve maydanozu temizleyip doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın.
  4. Sivri biber ve soğanı ekleyip kavurun. Domates, maydanoz, tuz ve biberi ilave edip 10 dakika kavurun.
  5. Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Sebzeli içi açtığınız hamurların orta kısmına yayın.
  6. Hamurların iki karşılıklı kenarlarını hafifçe üst üste gelecek şekilde kapatın. Hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Kızartma Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek