Poğaça Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarında sık sık yer verilen poğaça ve böreği bir araya getirdik ve nefis bir tat ortaya çıktı. İç harcı pırasa ve peynir ile doldurulan poğaça börek, klasik börek tariflerine göre daha kabarık bir şekilde sunulur. Yaklaşık 1 saat içerisinde sofralardaki yerini alan poğaça börek yapımında yufka yerine mayalı hamur kullanmak, en önemli püf noktalarından biridir. İsteğe göre farklı harç malzemeleriyle hazırlayabileceğiniz poğaça börek yapımı için, tarif detaylarına başlayalım.

Okuyucularımız tarafından çok ilgi gören peynirli poğaça ve çarşaf böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Poğaça Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Poğaça Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, unu geniş bir yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip harmanlayın.
  2. Zeytinyağı, soda, yumurta akı ve  yoğurdu unlu karışıma ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. 
  3. İç harcı için, zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ince doğradığınız pırasayı ekleyin.
  4. Soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın. İç harcınız ılındığında rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın. 
  5. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini elinizle bastırarak kelepçeli tart kalıbınızın boyutlarında açın ve kalıbın tabanına kenarları hafif yukarı gelecek şekilde yayın.
  6. Hazırladığınız iç harcının tamamını kenarlarına fazla getirmemeye dikkat ederek hamurun üzerine yayın. Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp iç harcının üzerine yerleştirin.
  7. Kenarlarına iyice bastırarak alttaki hamura yapışmasını sağlayın. Poğaça böreğinizi mayalanması için 15 dakika daha dinlendirin. 
  8. Üzeri için, yumurta ve sütü bir kasede çırpın. Mayalanan hamurun üzerine elinizle hafif bastırın ve havasını çıkartın.
  9. Ortasına yuvarlak şekilli bir kurabiye kalıbıyla bastırarak şekil verin. Bir bıçak yardımıyla üçgen dilimleyin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürüp çörek otu serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek