Plaska Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pırasa ile hazırlanan plaska böreği, Pomak ve Arnavut kökenlidir. Genellikle Balkan ülkelerinde tüketilen bu börek, ülkemizde en çok Kırklareli'de hazırlanır. Malzemeler hazırsa, göçmen mutfaklarına nam salmış plaska böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Mutfağınızda farklı kültürlerin yemeklerine yer vermek istiyorsanız, ev yapımı Boşnak böreği ve nefis tatar böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Plaska Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Plaska Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasaları ince doğrayıp, bir tencereye alın ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağı dökün. Pırasalar yumuşayana kadar kavurun. Tencereyi bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  2. Mısır unu, buğday unu ve kabartma tozunu ayrı bir kaba alın. Üzerine yumurtaları, kalan zeytinyağını, yoğurdu, lor peynirini ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Son olarak pırasaları da içine ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Yağlanmış fırın kabına hamuru yayın. Plaskayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız plaskayı, kare dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Pırasalı Tarifler Yöresel Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek