Pirinçli Ve Mantarlı Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pirinçli Ve Mantarlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Pirinçli Ve Mantarlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Azar azar ılık su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 6 bezeye ayırıp bir kabın içine alın. Üzerine zeytinyağını ekleyip streç filmle kapatın. Buzdolabında 1 gün bekletin. Böreğin iç harcı için soğanı kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kıyılmış soğanı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Dilimlenmiş mantar ve küçük kesilmiş kırmızıbiberleri ekleyin. Kavurmaya devam edin. Baharat, dereotu, tuz ve pirinci ilave edip karıştırın. Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın. Hamur bezelerini oklavayla kopmayacak incelikte açıp üzerine iç harcı paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Rulo hamuru üçe katlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek