Pırasalı Saray Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Saray Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Pırasalı Saray Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dört bardak un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Yoğurt, süt, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
  2. Pürüzsüz bir hamur için azar azar mayalı unu ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika bekletin.
  3. Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın. Pırasayı da ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtarak pırasa ve soğanı kısık ateşte soteleyin.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. Peyniri ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle büyük bir yufka şeklinde açın.
  5. Üzerine pırasalı harcı yayın. Hamurun kenarlarını içe kıvırıp önce kare şekline getirin.
  6. Sonra ortadan ikiye katlayıp dikdörtgen şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın.
  7. Yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağını karıştırıp hamurun üzerine fırçayla sürün. Pul biber ve kekik serpiştirin.
  8. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pırasalı Tarifler Diğer Tarifler Osmanlı Mutfağı Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek