Pırasalı Arnavut Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi

Pırasalı Arnavut Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unları hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve tereyağını ilave edip  pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir beze sarıp oda ısısında 1 saat dinlendirin.
  2. Pırasaları temizleyip jülyen doğrayın. Sıvı yağını bir tavada ısıtıp pırasaları soteleyin. 1 kahve  fincanı su ekleyip 5-6 dakika daha soteleyin.
  3. Ocaktan alın. Ufalanmış beyaz peynir, karabiber ve sütü  ilave edip tüm malzemeleri birbirine yedirin.
  4. Dinlenmiş hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile çok ince iki yufka açın. Yağlanmış fırın  tepsisine yufkalardan birini serin.
  5. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Diğer yufkayı da üzerine  kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis  yapın.

Dilerseniz, pazılı arnavut böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri Pırasalı Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek