- Unları hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve tereyağını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir beze sarıp oda ısısında 1 saat dinlendirin.
- Pırasaları temizleyip jülyen doğrayın. Sıvı yağını bir tavada ısıtıp pırasaları soteleyin. 1 kahve fincanı su ekleyip 5-6 dakika daha soteleyin.
- Ocaktan alın. Ufalanmış beyaz peynir, karabiber ve sütü ilave edip tüm malzemeleri birbirine yedirin.
- Dinlenmiş hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile çok ince iki yufka açın. Yağlanmış fırın tepsisine yufkalardan birini serin.
- İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Diğer yufkayı da üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, pazılı arnavut böreği tarifini de deneyebilirsiniz.