Pazılı Yuvarlama Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Yuvarlama Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme için:

Pazılı Yuvarlama Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve ılık suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Pazı yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını kesin. Kaynar tuzlu suda bir kaç dakika bekletip süzgece alın.
  3. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurun üzerine fırçayla sürün.
  4. Soğanı temizleyip kıyın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Tuz ilave edip karıştırın.
  5. Hamurun üzerini pazı yaprakları ile kaplayın. Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
  6. Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin.
  7. Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek