Patlıcanlı Makarna Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Makarna Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Patlıcanlı Makarna Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanlı makarna böreği , kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...

  1. Patlıcanların uçlarını kesip uzunlamasına incecik dilimleyin. Sarı ve kırmızı biberleri temizleyip uzunlamasına ikiye kesin.
  2. Ay çiçeği yağını tavada ısıtıp patlıcan ve biberleri hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
  3. Makarnayı tuzlu suda diri kıvam da haşlayıp süzün. Kaşar peyniri ve beyazpeyniri ilave edip harmanlayın.
  4. Yumurtalar, zeytinyağı ve sütü bir kaseye alıp çırpın. Yumurtalı karışımı ekleyip hızla karıştırın.
  5. Dikdörtgen kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Tabanına sarı ve kırmızıbiberleri yerleştirin.
  6. Üzerine makarnanın dörtte birini uzunlamasına yayın. Patlıcan, makarna ve biberleri kat kat değişimli olarak yerleştirin.
  7. Bütün malzemelerin üzerini kırmızı ve sarı biberlerle kaplayın. Yağlı kağıtla kapatarak önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.
  8. Yağlı kağıdı çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz pratik patlıcanlı makarna tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek